SHOPPER MARKETING I VATERPOLO ŠAMPIONI - NEW MOMENT DIGITAL
17096
post-template-default,single,single-post,postid-17096,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-1.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

SHOPPER MARKETING I VATERPOLO ŠAMPIONI

22 Aug SHOPPER MARKETING I VATERPOLO ŠAMPIONI

Srbija je prvak Evrope u vaterpolu! Ponovo. Četvrti put zaredom! Uspeh koji verovatno niko nikad neće ponoviti. Sem možda opet Srbije u vremenima koja su pred nama.

E sad, pravo pitanje bi bilo šta je moguće naučiti od naših junaka iz bazena i da li je moguće povući paralelu i pronaći sličnosti izmedju vaterpola i biznisa. Odnosno da li, u ovom slučaju, marketinška agencija može pomoći svojim klijentima u unapredjenju poslovanja i domenu koji, možda, prevazilazi okvire njenog delovanja? I koje je to tajno oružje kojim raspolaže pobednička ekipa na terenu odnosno u bazenu punom “krokodila”?

Ako znamo da šampionske od prosečnih ekipa izdvaja jedinstvo tima onda slobodno možemo reći da se uspešan biznis zasniva na poznavanju i pre svega jedinstvenoj upotrebi širokog spektra shopper marketing tehnika i toolova u praksi. Shopper marketing na najbolji način kombinuje spoznaje iz okruženja i brend strategiju na način da stvara efikasne programe i aktivacije sa ciljem da kreira dodatnu vrednost za kupce i potrošače. Kao pravi most izmedju brand i trade marketinga uspešno vrši konverziju potrošača u kupca na način da put ka kupovini učini jednostavnim i poželjnim.

Neša - Industry Expert

Neša – Industry Expert

 

Svaka uspešna vaterpolo ekipa mora da ima stručne ljude, spremne za svakodnevno usavršavanje i upijanje novih znanja. Shopper marketing tim treba da čine ljudi istih kvaliteta. Oni koji shvataju potrebe i maloprodavaca i klijenata ali i sav potencijal koji nosi njihova medjusobna saradnja. Oni koji znaju da su najbolja rešenja i najjednostavnija, pragmatični, fleksibilni, koji prate trendove.

Ono nešto što se prepoznaje kod šampiona je i velika želja odnosno motivacija za pobedom. Najbolja shopper marketing rešenja upravo kombinuju motivaciju i razlog za kupovinu. Tajno oružje modernih marketara mora sadržati i obaveznu kombinaciju kreativnosti, inovacije i modernih tehnologija kako bi danas prezauzetom i vrlo edukovanom kupcu skrenuli pažnju na naš proizvod i povezali ga sa istim.

Šampionski tim Dejana Savića i stručnog štaba sigurno pravi detaljnu analizu svakog protivnika, istraživanje njihovih prednosti i mana a zatim i merenje uspešnosti strategije i taktike posle svake utakmice. Na istim principima mora da počiva i svaka shopper marketing aktivacija ili program. Program će sigurno doneti odlične rezultate samo ako je vodjen relevantnim podacima koje zna da koristi i iz kojih može dobiti odlične spoznaje o problemima koje rešava kombinacijom tehnika i taktika. Merenje rezultata takodje mora biti jasno i transparentno sprovedena kako bi se dobila povratna informacija o tome da li su naše taktike i tehnike bile uspešne ili se moramo opredeliti za drugačiju “formaciju” odnosno “postavku igre”.

Trendovi u današnjem retail sredini podrazumevaju superiorno iskustvo za kupca, ugodnost pri kupovini, poželjnu personalizaciju i obaveznu digitalizaciju usluga. Trendovi pomažu da se spremimo za budućnost a shopper marketing je najbolje oružje tj. orudje koje marketari imaju u svojim rukama. Vaterpolo selekcija Srbije je odavno spremna jer primenjuje sve ono što shopper marketing u biznis sredini tek treba da dokaže i pokaže. Možda ne može svako da bude najbolji u Evropi i svetu ali može i treba da proba. Da igra. Nije zabranjeno, naprotiv. U svakom slučaju bićete bliži zacrtanim ciljevima i poslovnom uspehu. 50% da ga nećete ostvariti, 100% da hoćete.

 

Nenad Milutinović

Šef stručnog štaba

New Moment Shopper Marketing timaShow Buttons
Hide Buttons